לקוח שלי הוא הבעלים של בית קפה. במהלך הקיץ הוא שקל להחליף חלק מהציוד הקיים. הבעיה היא שאין לו מזומן ולכן שקל לקחת הלוואה. כדי להבהיר לו את משמעות צעד זה ישבתי והסברתי לו על תזרים המזומנים מפעילת השקעה ועל השאלות אותן עליו לשאול לפני שיקבל החלטה.
תזרים מפעילות השקעה מראה את הכסף שאנו מוציאים לרכישת רכוש (ציוד) או מכניסים ממכירת רכוש (ציוד). אין הכוונה לרכישת מלאי המיועד למכירה, אלא רכוש המיועד לשימוש לטווח ארוך (המוגדר כ”רכוש קבוע”), לדוגמא, מקרר ותנור הנדרשים לקונדיטוריות, רכב המשמש להובלה, וכדומה.
ברכישת רכוש יש להביא לידי ביטוי מספר רב של שיקולים מאחר ועלות (מחיר) הציוד גבוה. כדוגמא, אביא לכם שני שיקולים חשובים.
- האם באמת נכון להחליף כעת את הציוד הקיים? לעיתים, קבלת ההחלטה על החלפת ציוד מבוססת על מה שנתפס כ”הזדמנות מצוינת לרכישה בשל מחיר נוח” גם כאשר הציוד שיש לנו עובד כשורה למרות שהוא ישן. גישה זו אינה תמיד נכונה כיוון שיתכן והיא מכניסה את העסק להוצאות לא מתוכננות בהן נתקשה לעמוד.
- כיצד אנו מממנים את הרכישה? לא פעם רכישה כזו ממומנת בהלוואה. האם אנו מסוגלים לעמוד בתשלום הריבית והקרן? האם אנו לוקחים הלוואה שתחמיר את מצבנו הפיננסי? אלו שאלות שיש לשאול לפני הרכישה.
המסקנה היא, שיש לבחון את הרכישה בדרך זהירה ולנסות לתכנן מראש, ככל שניתן, את מועדי הרכישה של הציוד. בדרך זו, נוכל אולי לארגן כסף באמצעות חסכון שוטף ועם כמה שפחות הלוואות.
הערה: רכישה באמצעות הלוואות נפוצה לא מעט בשוק הרכב בו מציעים לנו “100% מימון”. זה כל כך מפתה לקנות עכשיו רכב חדש, נכון? אבל מה המחיר שאנו משלמים? נקודה למחשבה….
דרך אגב, אתם שואלים מה הייתה החלטתו? הוא השקיע אולם בסכומים נמוכים משמעותית ממה שתכנן לפני כן.
I was very pleased to uncover this web site. I want to to thank you for your time due to this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new things on your website.