תזרים מפעילות מימון- מאמר מספר 4

לאמיר בית דפוס והוא החליט להחליף אחת המכונות הישנות במכונה משוכללת יותר. לאחר שבחנו ביחד את ההצדקה לביצוע ההחלפה כבר בתקופה הקרובה (ראו התייחסות לכך בפוסט הקודם המתייחס לתזרים מפעילות השקעה),   עלתה השאלה לגבי דרך המימון של המכונה החדשה. היה ברור לנו שהמחיר שיתקבל עבור המכונה הישנה נמוך יחסית ולכן נאלץ לממן חלק נכבד מהרכישה ממקורות “אחרים”.

אמיר ניסה להבין לא רק מהם אותם מקורות “אחרים” אלא כיצד מחליטים על דרך המימון?

אלו בדיוק השאלות עליהן עונה התזרים מפעילות מימון.

ככלל, קיימים שני מקורות “אחרים”, הראשון-הון עצמי – הכסף שהשקענו בעסק והרווחים שלנו והשני- “הון זר” כלומר הלוואות שאנו לוקחים. כאן יש להדגיש,  שבמושג “הלוואות” הכוונה לא רק להלוואות לזמן ארוך מבנקים אלא גם ל”מינוס” בבנק, לתשלומים בקרדיט, וכדומה.

ההחלטה לגבי דרך המימון תלויה במצב הפיננסי שלנו. יתכן ויש לנו כסף מהפעילות השוטפת אולם אנו זקוקים לו בטווח הקרוב לתשלום לספקים, לעובדים ולהוצאות שוטפות כך שאין לנו ברירה אלא לממן את הרכישה מהון זר . יתכן, לעומת זאת,  שאנו מממנים את הפעילות השוטפת באמצעות אשראי מהבנק (“מינוס”)  כלומר , באמצעות הלוואה.

בכל מקרה,  עלינו לבחון בהקשר לקבלת הלוואות מספר נושאים:

  •  הריבית על ההלוואה– נכון שהריבית כיום מאוד נמוכה אבל לא פעם דורשים הבנקים ריבית מאוד גבוהה על ההלוואות שאנו מקבלים.
  • לוח הסילוקין של ההלוואה החדשה– לוח הסילוקין מתאר את מועדי פרעון ההלוואה (אחת לחודש, אחת לרבעון…) עלינו לשאול את עצמנו האם יש לנו אפשרות לעמוד במועדי פרעון ההלוואות. הדבר תלוי, בראש ובראשונה בתזרים מפעילות שוטפת, כלומר, בקצב כניסת המזומן לעסק .
  • לוח הסילוקין של הלוואות קיימות– לעיתים, הלוואה נוספת לעסק הופעת למעיקה גם אם תנאיה טובים וזאת בשל הלוואות קודמות שהעסק לקח והוא עדיין משלם.

 מה החליט אמיר לעשות? למרות שחודש אוקטובר הוא חודש קשה בשל מיעוט הכנסות מול הוצאות קבועות יחסית, אמיר יודע שאין לו ברירה אלא לקחת הלוואה. בשלב הנוכחי בוחן אמיר את ההצעות השונות שקיבל מהבנקים מול נטל ההלוואות והתשלומים שכבר היום קיימים.

תגובה אחת בנושא “תזרים מפעילות מימון- מאמר מספר 4

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *